AKTUELNO

Neodgovorna vlasnica je pobegla sa mesta gde se dogodio incident.

Pas rase doberman u nedelju pre podne je iznenada nasrnuo na sedmogodišnjeg dečaka Savu na košarkaškom igralištu na Novom Beogradu, u Ulici Klare Cetkin, i povredio ga.

Na mesto stigla je ekipa Hitne pomoći koja je zbrinula dete, a policija traga za neodgovornom vlasnicom "ljubimca".

Vidno potresen otac Milan Milunović rekao je da se njegov sin igrao loptom u ograđenom prostoru, kao i uvek. U jednom trenutku video je da je na igralište utrčao pas i nasrnuo na njegovo dete. Mališan je pod težinom velikog kera pao i udario glavom o metalnu ogradu. Milunović nije siguran da li je doberman uleteo kroz otvorenu kapiju, ili kroz rupu u metalnoj ogradi.

- Prvo sam pozvao koga je trebalo, a onda sam krenuo da ustanovim zašto se sve to desilo. Shvatio sam da je ženska osoba, vlasnica tog psa, pokušala da pobegne. Ipak, saznali smo o kojoj osobi je reč i gde stanuje - kaže Milunović

S detetom će, bogu hvala, biti sve u redu, dobio je dve kopče na glavi i pokazao da će prebroditi ovaj napad. Ipak, Milunović će od nadležnih organa zatražiti odgovore na neka pitanja. Pre svega, kako je moguće da se, uprkos nekim gradskim odlukama, psi slobodno šetaju bez povoca i korpe na njušci i zašto je vlasnica pokušala da se udalji iako se kasnije čulo da je bila zabrinuta i pokušala da nađe roditelja napadnutog deteta.

#Dečak

#Napad

#Pas

'