AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je večeras dežurne službe zadužene za zaštitu zdravlja i bezbednost građana, a koje u novogodišnjoj noći funkcionišu u najboljem redu.

Vučević je obišao JGSP "Novi Sad", pripadnike Vojske, Vatrogasne brigade i Policijske uprave, kao i zaposlene u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

''Tradicionalno, pa i u ovakvoj godini, obilazimo one koji dežuraju na svojim radnim mestima tokom praznika da im poželimo sve najbolje. Drago mi je što u Vatrogasnoj brigadi vidimo novu opremu i što su svi njeni pripadnici zdravi i na raspolaganju da deluju u slučaju potrebe'', naveo je Vučević.

Izrazio je nadu da će biti rešeno pitanje novog sedišta Vatrogasne brigade i dodao da je određena lokacija kod JGSP-a za izgradnju budućeg Regionalnog centra za vanredne situacije, saopštila je uprava Grada Novog Sada.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

''To je dobro mesto za njih, da nikom ne smetaju i da mogu brzo da reaguju'', rekao je Vučević.

Izrazio je nadu da će ova noć za vatrogasce proći mirnije nego inače, dok je, kako je rekao, situacija za policiju i Komunalnu miliciju nešto izazovnija.

''Bilo je lokala koji su duže radili, zatečeno je i manje okupjjanje u centru grada, ali to je na odgovarajući način rešeno. Biće i žurki po stanovima, a nadležni će reagovati i ukazati na razloge zbog kojih ne sme biti slavlja na kakva smo navikli'', naveo je Vučević.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Gradonačelnik je obišao i Hitnu pomoć i istakao da su zdravstveni radnici već 10 meseci u vanrednom stanju i zahvalio im na pomoći i požrtvovanosti.

Vučević je naveo da je godina na izmaku donela mnogo problema, ali je i izrazio uverenje da će 2021. sigurno biti bolja.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

''Verujem da ćemo lepo dočekati Novu godinu, poštujući sve mere kojima čuvamo sebe i druge. Naredna godina neće biti ni laka ni jednostavna, ali vidi se svetlo na kraju ovog dugačkog tunela'', naveo je gradonačelnik.

Izrazio je nadu da ćemo iz krize izazvane epidemijom izaći sa što manje posledica i da ćemo lakše steći kolektivni imunitet uz vakcinaciju.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

''Svima nam je žeja da se što pre vratimo u normalan život'', naveo je Vučević.

Zahvalio je Novosađanima na iskazanoj disciplini, kao i na tome što odgovornim ponašanjem doprinose zajedničkoj kasi.

Vučević je sugrađanima poželeo dobro zdravlje i da nastupajuće praznike provedu u miru, u krugu svojih porodica.

#Miloš Vučevič

#Novi Sad