AKTUELNO

Uoči novogodišnjih praznika Gradska opština Rakovica rešila je da se zahvali herojima Srbije koji se nalaze na prvoj liniji borbe protiv virusa kovid 19.

Predsednik Gradske opštine Rakovica Miloš Simić, direktorka JP „Poslovni centar Rakovica“ Dušica Stojković i članica Opštinskog veća Snežana Predojević, posetili su Kliniku za infektivne i tropske bolesti.

Za doktore, medicinske sestre i drugo medicinsko osoblje na Klinici obezbeđeni su lanč-paketi, sokovi, voda, kafa i drugi prigodni pokloni namenjeni zaposlenima koji će novogodišnju noć provesti sa kovid pacijentima.

Foto: Foto/Gradska opština Rakovica

Donaciju, koju su obezbedili Gradska opština Rakovica i JP „Poslovni centar Rakovica“, u dvorištu Klinike primili su direktor ove ustanove doc. dr Goran Stevanović i glavna sestra Odeljenja za intezivnu negu i reanimaciju Vesna Obradović.

Predsednik Opštine Rakovica Miloš Simić zahvalio se direktoru Stevanoviću na svemu što ova Klinika čini u borbi za zdravlje građana.

Foto: Foto/Gradska opština Rakovica

„Gradska opština Rakovica je želela ovom skromnom donacijom da se zahvali na svemu što ova zdravstvena ustanove čine za građane Srbije. Posebno sam ponosan na činjenicu da više od 20 doktora, medicinskih sestara i drugog medicinskog osoblja iz Rakovice radi na Klinici za infektivne i tropske bolesti. Ova donacija je namenjena onima koji će novogodišnju noć provesti na radnom mestu gde će se boriti za ljudske živote.  Mi ćemo se truditi da našim zdravstvenim radnicima pomognemo tako što ćemo se ponašati odgovorno i što ćemo poštovati sve propisane epidemiološke mere“, rekao je Simić.

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti doc. dr Goran Stevanović zahvalio se na donaciji i na činjenici da neko misli na zdravstvene radnike koje praznike provode van svojih porodica na radnom mestu.

Foto: Foto/Gradska opština Rakovica

On je napomeno da zaposleni na Klinici od početka pandemije nisu koristili ni dan godišnjeg odmora niti slobodnih dana, a da su izostajali samo oni koji su i sami bili pozitivni na virus kovid 19.

Stevanović je još jednom pozvao sve građane da posebno tokom predstojećih praznika poštuju sve propisane mere i tako olakšaju medicinskim radnicima ovu tešku borbu koju vode. 

#Humanitarna akcija

#Rakovica