AKTUELNO

Na severu i zapadu posle oblacnog jutra, ponegde sa kisom, tokom dana pretezno sunčano, a uveče i tokom noći uz povećanje oblačnosti ponovo se očekuje slaba kiša.

U ostalim predelima, tokom celog dana, umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu i u planinskim predelima jak, povremeno i olujni. Jutarnja temperatura od 3 do 9, najviša dnevna od 11 do 17 stepeni, u Timockoj Krajini oko 8 stepeni. U Beogradu će, posle oblačnog jutra, tokom dana biti pretežno sunčano i toplo uz umeren južni i jugoistočni vetar.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Jutarnja temperatura oko 8, najviša dnevna oko 15 stepeni. Uveče i tokom noći uz povećanje oblačnosti ponovo se očekuje slaba kiša. U sredu toplo, sa najvisom dnevnom temperaturom i do 17 ?C, a od cetvrtka temperatura u manjem padu ali ce i dalje biti iznad proseka za ovaj period godine.

U sredu i cetvrtak pretezno oblacno, mestimicno sa kisom, na visokim planinama sa snegom. Vise padavina ocekuje se na jugozapadu zemlje.  U petak prestanaka padavina i postepeno razvedravanje, u subotu pretezno suncano, a zatim umereno i potpuno oblacno, mestimicno sa kisom, na visokim planinama sa snegom. RHMZ upozorava da će danas i sutra u juznom Banatu i na planinama duvati umeren i jak južni i jugoistočni vetar, povremeno olujne jačine sa maksimalnom brzinom od 24 do 30 m/s, što će u planinskim predelima juzne, jugozapadne i zapadne Srbije usloviti topljenje sneznog pokrivaca.

#RHMZ