AKTUELNO

Interesuje vas koja su to najbolja vina koja Srbija u ovom trenutku može da ponudi?

Foto: Ivana Čutura

Foto: Ivana Čutura

Najuticajniji vinski portal u regionu Vino.rs izabrao je i ove godine najbolja vina i vinarije Srbije, a ovaj opsežni presek aktuelne vinske scene napravljen je u saradnji sa brojnim vinskim stručnjacima, vinarima, enolozima, somelijerima i vinskim trgovcima.

Foto: Ivana Čutura

Foto: Ivana Čutura

Za najbolje crveno vino proglašen je Cabernet Sauvignon Reserve 2017 šumadijske vinarije Radovanović, dok je titula najboljeg belog vina u 2020. godini pripala šardoneu Chi 2016 male vinarije Chicahteau iz sremskog sela Šišatovac, koja je ujedno proglašena i za najbolju malu vinariju Srbije.

Foto: Ivana Čutura

Foto: Ivana Čutura

U sve zastupljenijoj kategoriji vina od domaćih, autohtonih sorti, pobedu je među crvenim vinima odneo Princeps Probus 2016 fruškogorske vinarije Deurić, koja je ponela i naziv najbolje mlade vinarije, a u segmentu belih vina tamjanika Tri Morave rezerva belo 2017 vinarije Temet iz Lozovika.

Foto: Ivana Čutura

Drugu godinu zaredom, Temet je proglašen i za najbolju vinariju u Srbiji.

Foto: Ivana Čutura

Inače, proglašeni su pobednici u ukupno 23 kategorije, među kojima su i najbolja organska vina, Prokupac 2017 Kostić u kategoriji crvenih i Valerius 2017 Imperator među belim vinima.

Foto: Ivana Čutura

Vinska ličnost 2020. godine je prof. dr. Slavica Todić, šef Кatedre za vinogradarstvo na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu, a najbolja vinska manifestacija je Wine Garden, koji je ove godine održan u septembru u Botaničkoj bašti.

Foto: Ivana Čutura

Kompletan spisak najboljih vina u svim kategorijama sa obrazloženjem, među kojima se nalaze i vina s najboljim odnosom cene i kvaliteta, dostupan je na portalu vino.rs.

#Srbije

#vina