AKTUELNO

"Ukoliko zateknemo kršenje mera, u potpunosti ćemo primenjivati ovlašćenja koja su nam data".

Vršilac dužnosti sekretara za poslove komunalne milicije Ivan Divac apelovao je danas na ugostitelje, vlasnike kafića i restorana, da se pridržavaju mera koje je danas doneo Кrizni štab za vanredne situacije i da ne zloupotrebljavaju to što su mere olakšane.

– Кomunalna milicija će pojačati kontrolu ugostiteljskih objekata, posebno u periodu do 17 sati, kako bi ustanovili da li se u objektima emituje muzika uživo i da li je broj ljudi u objektu veći od dozvoljenog. Ukoliko zateknemo kršenje mera, u potpunosti ćemo primenjivati ovlašćenja koja su nam data Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. To znači da ćemo zatvarati lokale na licu mesta – pojasnio je Divac.

On je podsetio da je Кrizni štab za vanredne situacije Vlade Republike Srbije doneo meru o popuštanju zabrana i ograničenja radnog vremena ugostiteljskih i trgovinskih objekata, te da je novina da objekti mogu da rade do 20 sati, ali sa izuzetkom zabrane emitovanja muzike posle 17 časova.

On je još jednom apelovao na sve da poštuju i ne zloupotrebljavaju popuštanje mera pred Novu godinu kako bi se, dodao je, nastavilo sa trendom smanjenja broja obolelih od virusa korona.

#Komunalna policija

#radno vreme