AKTUELNO

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da će biti kontrolisani i podseća da mogu da se kreću i pre isteka roka od 10 dana ako urade test i pokaže se da su negativni.

U Srbiju je jutros ušlo 205 srpskih državljana bez PCR testova, rekla je Brnabić i objasnila da će ti građani u narednih 10 dana biti u samoizolaciji i kontrolisani.

Brnabićeva je ogovarajući na pitanja novinara u Ovčar banji, rekla da će oni moći slobodno da se kreću i pre isteka tog roka od deset dana ukoliko urade pi-si-ar test koji pokaže da su negativni.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako je navela, kontrolu će kao i u martu-aprilu obavljati MUP u saradnji sa sanitarnom inspekcijom i ako bude potrebe i sa ostalim inspekcijama.

Upitana da li će Srbija prekinuti letove sa Velikom Britanijom kao što su to učinile neke druge evropske zemlje, Brnabić je navela da Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture gleda kakve su ugovorne obaveze i razmatra šta takva odluka nosi sa sobom.

- Čekamo još neke informacije i od naših partnera iz EU na osnovu kojih su oni doneli takvu odluku. I to smo razmatrali na Kriznom štabu. Čim budemo imali sve informacije i ako postoji potreba donećemo takvu odluku - rekla je Brnabićeva.

#Ana Brnabić