AKTUELNO

Prepostavlja se da je razlog velikih gužvi i odluke što su naši građani iz rasejanja krenuli put Srbije, jeste taj što je Vlada naše zemlje donela odluku da je obavezan PCR test za sve koji uđu u zemlju počevši od 20. decembra.

Veliki broj Srba je krenuo za novogodišnje praznike iz zapadne Evrope u Srbiju na odmor, iako se to možda nije očekivalo s obzirom na pandemiju korona virusa.

Prepostavlja se da je razlog velikih gužvi i odluke što su naši građani iz rasejanja krenuli put Srbije, jeste taj što je Vlada naše zemlje donela odluku da je obavezan PCR test za sve koji uđu u zemlju počevši od 20. decembra, te su putevi prebukirani.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Kako javlja portal “Svi Srbi u Parizu”, neki od naših građana ističu da se velika gužva najpre stvorila na granici između Austrije i Slovenije u nivou tunela Karavanke. Tu se, navodno, čekalo i do tri sata.

Prema navodima ovog sajta, možda još gora situacija je navodno na granici između Slovenije i Hrvatske. Kako javlja izvor tog portala koji se nalazi na granici, kolona duga oko devet kilometara uopšte ne pomera na ulazu u Hrvatsku.

Internet stranica “Svi Srbi iz Pariza” navodi da im se javila jedna srpska porodica koja živi u prestonici Francuske, te da oni čekaju čak 11 sati u tom delu, a kažu da su prešli tri kilometra za 11 sati. Ističu da ih je sačekao “blagi užas”. Prema prvim informacijama, hrvatska granična policija proverava da li putnici imaju PCR test.

Još jedna srpska porodica se oglasila za taj portal i kažu da su bili blokirani još od 4.30 sati ujutru. Takođe, velike gužve su zabeležene na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš.

#PCR test

#Srbija

#granice