AKTUELNO

U Srbiji će ujutru i pre podne u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka biti magla ili niska oblačnost, posle podne pretežno sunčano, osim u Bačkoj, Sremu, Timočkoj Krajini i po pojedinim kotlinama gde će se oblačnost zadržati tokom celog dana, saopšto je Republički hidrometeorološki zavod. Ponegde se očekuje rosulja.

Na planinama će tokom celog dana biti pretežno sunčano. Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata povremeno i jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura će se kretati od minus dva do dva stepena Celzijusa a najviša od četiri do 10 stepeni.

U Beogradu će ujutru i pre podne biti magla ili niska oblačnost, a posle podne se očekuje razvedravanje. Duvaće slab i umeren, jugoistočni vetar. Najniža temperatura kretaće se od nula do dva stepena, najviša oko sedam stepeni.

U Srbiji će do četvrtka biti umereno i potpuno oblačno i toplije sa dnevnim temperaturama oko i iznad proseka, u utorak ponegde slaba kiša. U petak se očekuje jače naoblačenje i zahlađenje s kišom, na planinama sa snegom, prvo na severu i zapadu.

Za vikend će biti oblačno, u nižim predelima sa mešovitim padavinama (kišom, susnežicom i snegom), a na planinama sa snegom.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija može uticati relativno povolјno na većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima u prepodnevnim satima, kao i nervno labilnim osobama. Bolovi u zglobovima i nemir su očekivane meteoropatske reakcije.

#Prognoza