AKTUELNO

Marija Nikolić, najpoznatiji srpski trener u Emiratima, primila je Sinopharm vakcinu 12. decembra u Abu Dabiju. Za naš portal je ispričala zbog čega se dobrovoljno prijavila za vakcinaciju, kako izgledao proces i da li je imala neke reakcije na cepivo.

"Dobrovoljno sam otišla i prijavila se da želim vakcinu. Odradili su mi testove, izmerili visinu, težinu i krvni pritisak, kao i standardna pitanja vezana za zdravstveno stanje, alergije, i druga oboljenja. Takođe žene daju urin na test jer se vakcina ne daje trudnicama. Ja sam sportista, zdrava i u top formi tako da nije bilo problema", ispričala je Nikolićeva za naš portal.

Foto: Instagram.com/Marija Nikolić

Kako kaže, vakcina se daje u rame i nije osetila ubod.

"Nakon toga su mi ponovo merili pritisak koji je bio normalan, sedela sam 30 minuta u slučaju nekih reakcija i nakon toga su me pustili da odem kuci", dodala je ona.

Foto: Instagram.com/Marija Nikolić

Nikolićeva ukazuje da su 48 sati nakon vakcine moguće blage glavobolje, umor i pospanost, ali naravno svi reaguju drugačije.

"Ja sam malo osetila bol u ramenu sledeće jutro kao kada je misić pod blagom upalom, ali samo na jedan dan. Organizacija je odlična, dobijam redovne pozive tima koji prati reakcije na vakcinu", napominje Nikolićeva.

Abu Dabi, inače, ima manje od 100 slučajeva zaraženih kronom dnenvno, i jedan je od najbezbednijih gradova u svetu u vreme pandemije.

Glavni grad Emirata je počeo besplatnu vakcinaciju građana među prvima u svetu. Sinopharm vakcina, koju proizodi kineska kompanije, daje se u dve doze, a potrebno je da prođe 21 dan od prve do druge doze.

Foto: Instagram.com/Marija Nikolić

Vakcinu protiv kovida među privima su primili zvaničnici Ujedinjenih Arapskih Emirata.

“Zbog prirode svog posla radim PCR testove na covid svake nedelje od maja meseca. Dvadeset osam dana nakon druge doze će moći da putujem bez karantina, što je bio jedan od glavnih motiva da se dobrovoljno vakcinisem", ističe Nikolićeva.

Foto: Instagram.com/Marija Nikolić

Kako kaže, nije videla svoju porodicu više od godinu i po dana i to je najduži period ikada od njenog odlaska iz zemlje 2010. godine.

"Moja druga doza je 2. januara i već polovinom meseca ću moći da putujem. Radujem se odlasku za Srbiju", ističe Nikolićeva.

#Abu Dabi

#Marija Nikolić

#UAE

#koronavirus