AKTUELNO

Predsednik Gradske opštine Zvezdara i predstavnici Asocijacije za borbu protiv side - JAZAS, Srbija, UNAIDS RST EEC – Rusija i Alijansa za javno zdravlje – Ukrajina potpisali su Parisku deklaraciju i time se obavezali da će pojačati svoje napore u borbi protiv HIV/side.

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić u obraćanju skupu je rekao:

“Prepoznajući Parisku deklaraciju kao mogućnost za prenošenje globalnih ciljeva u lokalne akcione planove, kao i da radi, ojača i pruži podršku postojećim lokalnim programima i resursima koji se odnose na HIV prevenciju naša opština je donela odluku o potpisivanju deklaracije.”

Današnjim činom potpisivanja Gradska opština Zvezdara, kao odgovorna lokalna zajednica, postala je prva beogradska opština koja se prihvatila obaveze ove deklaracije i time obećala bolji položaj svojim građanima.

Foto: Foto/GO Zvezdara

Direktor Asocijacije za borbu protiv side – JAZAS, gospodin Miloš Stojiljković Rolović, naglasio je da je ovo istorijski trenutak i to uoči 30 godina postojanja ove asocijacije ali da cilj nije samo potpisivanje deklaracije već sprovođenje iste za dobrobit svih građana i građanki opštine Zvezdara.

Svi prisutni su se složili da ovim činom potpisivanja zapravo započinjemo sa kontinuiranim aktivnostima u lokalnoj zajednici sa ciljem smanjenja transmisije HIV infekcije i sprovođenja ciljeva Pariske deklaracije.

Foto: Foto/GO Zvezdara

Goran Radisavljević, izvršni direktor Timočkog omladinskog centra, organizacije koja sprovodi internacionalni SOS projekat u okviru koga je i došlo do današnjeg potpisivanja istakao je da lokalne samouprave imaju ključnu ulogu u radu sa mladima u riziku i da briga o građanima i građankama ne treba da ide samo sa nacionalnog već i sa lokalnog nivoa što je ova opština i učinila.

Potpisnici iz inostranstva Konstantin Voytsekovich i Andriy Klepikov podržali su napore koje je Gradska opština Zvezdara uložila da u ovo teško vreme prepozna značaj ovakvog događaja i uručili su nagradu predsedniku Vladanu Jeremiću za prepoznavanje važnosti kontinuiranih servisa za ključne populacije.

Foto: Foto/GO Zvezdara

#Jazas

#Zvezdara

#pariska deklaracija