AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave saobraćajne policije, u okviru obeležavanja Četvrte svetske nedelje bezbednosti saobraćaja na putevima, tokom ove sednice, do 14. maja, sprovodiće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila

Četvrta svetska nedelja bezbednosti saobraćaja na putevima, koja se sporovodi pod okrljem Ujedinjenih nacija, ove godine obeležava se pod sloganom "Uspori i sačuvaj živote" i usmerena je ka podizanju svesti građana da je neprilagođena brzina jedan od ključnih uzroka saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima.

Pored toga, ovog meseca, Uprava Saobraćajne policije sprovodiće i akciju "Blic maraton", tokom koje će 24 sata neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja.

U Srbiji su kolovozi suvi, vidljivost je dobra, a saobraćaj je jutros umerenog intenziteta, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Foto: Tanjug

Saobraćaj je normalizovan na putu I B reda 23 na deonici Brodarevo- Gostun, gde je na snazi bila obustava saobraćaja u oba smera usled odrona.

Uklonjeni su nanosi zemlje sa kolovoza a saobraćaj se odvija nesmetano na državnom putu II A reda broj 231, na deonici Sastav Reka-Crna Trava, selo Brod.

Do 30.06.2017. godine izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza, na državnom putu II A reda broj 224, deonica Krastavče-Donji Dušnik. U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Završeni su radovi na klizištima „Carevac“ i „Pantina vodenica“ na državnom putu I B reda broj 28, deonica Dub-Kostojevići-Rogačica, a saobraćaj je u potpunosti normalizovan.

Zbog radova na zameni slabonosivog tla, saobraćaj je izmenjen na putu II A reda broj 259, na deonici Beleš - čvor Dimitrovgrad, na ulazu u Dimitrovgrad. Radovi će trajati do 15.05.2017. godine. Saobraćaj će se za vreme trajanja radova odvija naizmeničnim propuštanjem, a zona radova je obeležena odgovarajućom signalizacijom.

U toku su radovi na popravci i zameni odbojne ograde na državnom putu I B reda broj 22, na deonicama Preljina-Gornji Milanovac i Gornji Milanovac-Svračkovci. Pored navedenih deonica, isti radovi će se izvoditi od 10.05.2017.godine i na državnom putu I B reda broj 22, na deonici Preljina-Mrčajevci. U zoni radova, saobraćaj će se odvijati usporeno u vremenskom periodu od 07:00 do 17:00 časova.

Izvodiće se radovi na državnom putu II B reda broj 347, na deonici od državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75) do centra Vrčina, od 10.05.2017. godine do 24.05.2017. godine.

Od 24.04.2017. godine zbog radova na izgradnji bočnih naplatnih stanica na petlji "Žednik", i petlji "Čantavir" saobraćaj je obustavljen, na državnom putu I A reda broj 1, na pomenutim petljama. Radovi će trajati do 18.08.2017, a za vreme trajanja radova saobraćaj je preusmeren na petlju "Bačka Topola", kao i na magistralne i regionalne puteve.

Foto: Tanjug

Na državnom putu I B reda broj 39, na deonici Babušnica - Vlasotince, kod mesta Boljare, usled pada krilnog zida u dužini od 25 metara, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom.

Pripremni radovi na postavljanju gradilišnih tabli počeli su dana 06.05.2017. godine i izvodiće se u periodu od 09 - 17 časova, na državnom putu I A reda broj 1, deonica Beograd - Subotica, u smeru od Subotice ka Beogradu. Za saobraćaj će naizmenično biti zatvarana brza i vozna saobraćajna traka, a radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Zbog radova na izgradnji bočnih naplatnih stanica na petlji "Feketić", i petlji "Srbobran" na državnom putu I A reda broj 1, na snazi će biti izmena režima saobraćaja, koji će početi dana 08.05.2017. godine u 12 časova i trajati do 08.08.2017.godine u 16 časova, prilikom čega će saobraćaj biti zatvoren na petljama "Srbobran" i "Feketić" i preusmeren na alternativne petlje Subotica- Srbobran 2, Backa Topola kao i na alternativne magistralne puteve.

#Kontrola

#Saobraćaj

#Vozač

'