AKTUELNO

Ministarka i članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević, izjavila je danas da se broj pregleda u kovid ambulantama smanjuje i da je to ohrabrujući podatak.

Nakon sednice Kriznog štaba, Kisić je navela da zabrinjava što od ukupnog broja pregledanih veći procenat zahteva hospitalizaciju.

- Što znači da od onih koji se javljaju na pregled veći broj ima teži oblik bolesti - rekla je Kisić novinarima.

Ohrabrujuće je, kaže, što je manje opterećenje na kovid ambulante i što je manji broj pregleda skoro za trećinu.

Upitana da li osim Beograda ima novih žarišta, Kisić je odgovorila da je u svim gradovima i mestima u Srbiji virus prisutan, a da su žarišta upravo najveći gradovi.Pored Beograda, navela je da su to Novi Sad, Kragujevac...

Na pitanje da li ima novosti kada će vakcina stići u Srbiju, Kisić je istakla da naše državno rukovodstvo od samog početka komunicira sa svim proizvođačima vakcina i podsetila da nijedna vakcina do sada nije registrovana u zemlji porekla.Istakla je da dok se ne registruje u zemlji porekla i dok ne dobije sve sertifikate naše Agencija za lekove i medicinska sredstva, ne može se primenjivati u našoj zemlji.

- Svakako, kada sve to bude bilo registrovano, mi ćemo biti jedna od prvih zemalja koja će dobiti vakcinu, jer smo prvi i stali u red - istakla je Kisić.

#koronavirus