AKTUELNO

Vozače na putevima u Srbiji očekuju magla i mokri kolovozi, pa se preporučuje sporija i opreznija vožnja, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS).

Magla ii sumaglica smanjuju vidljivost i usporavaju saobraćaj u planinskim predelima Valjeva, Užica, Kruševca, pored Ibra, Drine, Nišave i Morave i na istoku Srbije.

Klizavost kolovoza povećavaju i nataloženi izduvni gasovi, pa vozači lako gube kontrolu a i zaustavni put je duži, upozorio je AMSS.

U zoni Ostružničke petlje zbog radova na zameni starih portala sutra od 9.00 do 15 časova biće potpuno obustavljen saobraćaj za vozače koji dolaze sa obilaznice oko Beograda.

U sredu, 16. decembra, u istom terminu, od 9.00 do 15.00 petlja će biti zatvorena za vozače koji dolaze sa Obrenovačkog puta, najavio je AMSS.

Od utorkka do srede od 7.00 do 19 časova zbog asfaltiranja biće zatvoren put Beranovac - Goč u mestu Jovac.

Za danas je zbog radova najavljena potpuna obustava saobraćaja na deonici Crkvine - Tutin.

U Srbiji nema neprohodnih putnih pravaca, ali je na snazi zabrana za šlepere i kamione s prikolicom na deonici Lis - Kravarica - Ljetine.

Kamioni jutros čekaju na izlaz iz zemlje na Kelebiji dva sata, na Batrovcima i na Horgošu tri sata, a na Gradini oko 150 minuta, dok za ostala vozila nema zadržavanja.

#AMSS

#Putevi Srbije