AKTUELNO

Prelazak granice za Srbijom biće moguć samo sa negativnim PCR testom, spekulišu mediji.

Danas je održana sednica Kriznog štaba na kojoj, kako saznajemo, nisu donete nove mere, a novo zasedanje očekuje se odmah posle 15. decembra. Do tada će važiti sve one mere koje su već na snazi.

Dakle, do nove sednice, za ulazak u zemlju neće biti potreban negativan PCR test, niti će se građanima određivati karantin i izolacija, ali je, kako mediji spekulišu, najverovatnije da će na narednoj sednici biti pooštrena mera o prelasku granice, a sve kako bi se sprečilo povećanje broja obolelih oko novogodišnjih i božićnih praznika.

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

Mediji spekulišu da je sasvim sigurno da će biti uveden obavezan negativan PCR test za ulazak u zemlju, kao i da je to trebalo već i danas da se uradi, ali je odlučeno da se sačeka da prođe 15. decembar i vidi efekat postojećih mera.

Svi koji ne budu imali negativan test, morali bi u karantin, a ova odluka odnosila bi se i na naše, i na strane državljane, pišu mediji.

Takođe, mere koje su već na snazi biće na narednoj sednici Kriznog štaba produžene.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Podsetimo, u Srbiji je, prema poslednjem, jučerašnjem preseku, od korona virusa obolelo još 7.393 osoba, 56 pacijenata je preminulo, a na respiratorima se nalazi 323 obolelih, što je najviše od početka pandemije. Testirano je 21.799 osoba, od početka pandemije 1.980.277. Na bolničkom lečenju nalazi se ukupno 8.594 osoba.

Od početka pandemije u Srbiji je na korona virus bilo pozitivno 249.224, a preminulo je ukupno 2.172 osoba, dok je procenat smrtnosti 0,87 odsto.

#Granica

#PCR test

#Srbija

#koronavirus