AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas rekonstruisane objekte u kasarni “Podnarednik Momčilo Gavrić“ u Loznici.

Ministar Stefanović poručio je da je obnova te kasarne veoma važan projekat i da će u naredne dve godine, kako je planom predviđeno, biti završena kompletna rekonstrukcija i izgradnja ove kasarne, objekata za smeštaj vojnika, komande i svih pratećih objekata koji će omogućiti da ovo bude jedan moderan pešadijski bataljon u skladu sa svetskim standardima.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Danas smo razmatrali šta sve možemo da učinimo kako bi dodatno stimulisali mlade da odaberu vojničku profesiju. Pored povećanja plata koja su dogovorena sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, značajnu ulogu u tome imaće i poboljšanje uslova rada, poput izgradnje ovakve moderne kasarne - ocenio je ministar odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Nakon referisanja komandanta Prve brigade brigadnog generala Zorana Naskovića, ministar Stefanović je obišao objekte za smeštaj u toj kasarni, kao i objekte na kojima je do sada izvršena rekonstrukcija.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Obilasku su prisustvovali i zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Vladeta Baltić, načelnik Uprave za logistiku Generalštaba brigadni general Srđan Petković, načelnik Uprave za infrastrukturu pukovnik Radmilo Kravić i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Kasarna u Loznici inače sada nosi ime „Podnarednik Momčilo Gavrić“, umesto prethodnog imena „Klupci“, u znak sećanja na najmlađeg podnarednika srpske vojske u Prvom svetskom ratu, koji se kao osmogodišnji dečak priključio Šestom artiljerijskom puku Drinske divizije.

#Nebojša Stefanović