AKTUELNO

Studentski centar Novi Sad počeo je da priprema i isporučuje obroke pacijentima obolelim od virusa korona, smeštenim u kovid bolnici na Novosadskom sajmu.

Hrana će se dostavljati svakodnevno, a već prvog dana rada bolnice isporučeno je 50 obroka - 30 za pacijente, 15 za medicinsko osoblje i 5 za vojnike koji obezbeđuju bolnicu.

- Studentski centar Novi Sad je visokoorganizovana ustanova, s kuhinjom u kojoj, u dve smene, obroke priprema 135 ljudi. Naši kuvari su u stanju da dnevno pripremaju šest do osam hiljada obroka. Odnosno više od 1,5 miliona obroka godišnje. Trenutno se u našoj kuhinji priprema oko 3.000 porcija dnevno. Zato je logično što smo na preporuku gradonačelnika Novog Sada Miloš Vučević uključeni da pomognemo da nova kovid bolnica na Sajmu uspešno obavi svoj zadatak - očuvanja ljudskih života - kaže direktor Studenskog centra Zoran Martinović.

Foto: Grad Novi Sad

Martinović ističe da je Studentski centar spreman da radi punim kapacitetom, ali da se nada da će se epidemiološka situacija promeniti na bolje.

- Grad Novi Sad i gradski krizni štab na čijem je čelu Miloš Vučević, kao i Vlada Srbije i njen Krizni štab, pravovremeno su doneli i sproveli neophodne i oštre mere za suzbijanje posledica pandemije. Podržavamo mere grada, a što se nas tiče, učinićemo sve da se one maksimalno sprovedu u svim objektima u našoj nadležnosti – kaže Martinović.

Foto: Grad Novi Sad

U domovima Studentskog centra Novi Sad, u kojima stanuje preko 3.000 studenata, u izolaciji se, u posebno pripremljenim sobama nalaze tri studenta, kod kojih je virus potvrđen. Mere i organizacija u Studentskom centru doprinose očuvanja zdravlja u ukupno univerzitetskoj zajednici u Novom Sadu, koja broji ukupno više od 50 hiljada mlađih ljudi i njihovih nastavnika.

Foto: Grad Novi Sad

- Uprava Studentskog centra opravdano se nada da će rizike od infekcije dodatno smanjiti I novouvedeni Kol centar, čiji volonteri brinu o bezbnom snabdevanju studenata životnim namirnicama i čistom garderobom i posteljinom - zaključio je Martinović.  

#Hrana

#Novosadski Studentski centar

#Zoran Martinović

#kovid bolnica

#pacijenti

#sajam