AKTUELNO

JP Putevi Srbije saopštili su jutros da su najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja su prohodni i nema snega, ali da je na teritoriji Zaječarskog, Borskog i Knjaževačkog okruga, kao i na teritoriji opštine Žagubica na 50 do 100 metara smanjena vidljivost zbog pojave magle.

AMSS savetuje oprez pri vožnji zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Državni putevi II prioriteta/B kategorije održavanja su prohodni i nema snega. Putni pravci III prioriteta/C kategorije održavanja su prohodni i nema snega.

Sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi graničnim prelazima su prohodni.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

#AMSS

#Srbija

#Stanje na putevima

#vožnja