AKTUELNO

Iza sebe imam svemirski brod. Impresionirana sam ovim zdanjem i svim kapacitetima koje bolnica nudi, rekla je direktorka.

Prvi pacijenti ući će u novu kovid bolnicu u beogradskom naselju Batajnica danas posle 17 časova, izjavila je direktorka te bolnice Tatjana Adžić Vukičević.

Otvaranju u 8 časova prisustvuje premijerka Ana Brnabić. Doktorka Adžić Vukičević je za RTS rekla da će u bolnici raditi iskusni specijalisti iz Kliničkog centra Srbije, najbolje medicinske sestre, tehničari, fizioterapeuti, laboranti, kao i mlade kolege koje su primljene na konkursu, a ustanova će imati i sve potrebne aparate i najsavremenija sredstva.

Foto: Promo

"Iza sebe imam svemirski brod. Impresionirana sam ovim zdanjem i svim kapacitetima koje bolnica nudi", rekla je Adžić Vukičevićeva.

Navela da će u bolnici biti devet velikih odeljenja sa po 30-40 kreveta.Doktorka Adžić Vukičević inače je zaposlena na Klinici za pulmologiju, gde, kako kaže, leči najteže plućne bolesnike.

"Ovakve kliničke slike i stanja nisam imala u svojoj karijeri, ali izborićemo se... Verujem da ćemo se zajendičkim snagama izboriti. Nazad nema, samo napred, svi zajedno", rekla je direktorka bolnice u Batajnici.

#koronavirus