AKTUELNO

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković sastala se danas sa ambasadorom Nemačke Tomasom Šibom, koji je ukazao da su srpsko-nemački odnosi raznovrsni i veoma intenzivni, posebno u oblasti kulture.

Gojković je istakla da su odnosi Srbije i Nemačke sadržajni i naglasila značaj unapređenja kulturne saradnje kao dobrog osnova za unapređenje ukupnih odnosa, saopšteno je iz ministarstva. 

Gojković i Šib su u tom kontekstu razgovarali o konkretnim projektima u oblasti kulture, a ministarka je predstavila ambasadoru planove realizacije započetih projekata za narednu godinu. 

Foto: Tanjug/Ministarstvo kulture i informisanja/Goran Zlatković

Gojković i Šib su se osvrnuli i na situaciju u kulturi usled pandemije Kovida-19 i razmenili informacije o aktuelnim prilikama u Srbiji i Saveznoj Republici Nemačkoj, a Gojković je u tom kontekstu informisala o merama koje Republika Srbija preduzima u tom okviru. 

Gojković i Šib su razgovarali o unapređenju medijskog prostora i aktivnostima na donošenju Akcionog plana, odnosno realizacije Medijske strategije. 

Foto: Tanjug/Ministarstvo kulture i informisanja/Goran Zlatković

#Maja Gojković