AKTUELNO

Član beogradskog odbora Srpske napredne stranke Slavko Gak izjavio je danas da je Grad Beograd roditeljima kojima je tokom mandata bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa nezakonito skuplje naplaćivan vrtić do sada isplatio gotovo 30 miliona evra na ime ovih tužbi.

- To znači da je vraćena ogromna većina novca roditeljima koji im je Dragan Ðilas izvlačio preko računa za vrtiće, a preostale tužbe koje stižu na naplatu će biti naplaćene tokom sledeće godine. Svaki dinar će biti vraćen roditeljima i time ćemo ispraviti jednu od najvećih sramota diktiranih iz fotelje bilo kog funkcionera ikada u Srbiji - naveo je Gak u saopštenju.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Kako kaže, nije reč o tome koliko je opterećenje za budžet sektora za obrazovanje i dečju zaštitu isplaćivati ovoliki novac paralelno sa razvojem predškolskog obrazovanja, ogromnim ulaganjima u obnovu i izgradnju objekata i proširivanjem obuhvata dece kao osnovnim ciljem.

- Ovde je reč o tome da građani Beograda nikada ne smeju da zaborave ko ih je vređao ovakvim odnosom prema jednom od najvažnijih sektora u svakom gradu, ko je ispod računa za vrtić podmetao svoj džep i svoje lične interese uvek stavljao ispred dece - naveo je Gak.

#Slavko Gak

#saopštenje

#vrtići