AKTUELNO

U Beogradu je jutros pao prvi sneg ove jeseni.

U pojedinim delovima prestonice u ranim jutarnjim časovima pale su prve pahulje, te su ranoranioci mogli da uživaju u idiličnom prizoru.

Tanki snežni pokrivač mestimično se formirao na zaleđenoj površini, uglavnom na staklima automobila.

Kako javljaju naši čitaoci, sneg je padao na Voždovcu, u Rakovici ali i drugim opštinama našeg glavnog grada.

Video: Instagram.com/moj_beo_grad

Čim je otoplilo, bele pahulje pretvorile su se u susnežicu, a zatim i u kišu.

Prema prognozi RHMZ u Srbiji se tokom dana očekuje oblačno i hladno vreme, mestimično s kišom i susnežicom, na planinama sa slabim snegom.

Vetar će biti slab do umeren, uglavnom severni i severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 3, najviša u većini krajeva od 1 do 5, u Timočkoj Krajini oko 7 stepeni.

RHMZ je najavio i da će u Beogradu biti oblačno i hladno, ujutru s kišom i susnežicom. Vetar slab, uglavnom severni i severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja od 1 do 3 stepena.

Foto: RHMZ

U ponedeljak će biti umereno do potpuno oblačno, još ujutru i pre podne na jugu i jugoistoku Srbije mestimično sa slabim snegom. U utorak u većini krajeva malo i umereno oblačno i suvo.

Foto: Pink.rs/M. Popović

U sredu naoblačenje sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. U košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim, a na jugu Banata i olujnim jugoistočnim vetrom, koji će u četvrtak krajem dana kratkotrajno oslabiti. 

Od četvrtka pretežno oblačno i toplije, mestimično sa kišom.

#Beograd

#Jesen

#Sneg