AKTUELNO

Uprkos tome što je epidemija kovida 19 izazvala veći poremećaj poslovanja određenih grana privrede, nema pouzdanih podataka o tome da je drastično smanjen zakup poslovnog prostora u Srbiji, kažu predstavnici agencija za nekretnine.

Ipak, dodaju da je primetan blagi pad zakupa poslovnog prostora. Sa druge strane, u javnosti su se pojavile informacije kako je u Beogradu sve više lokala iz kojih se zakupci iseljavaju.

Postoji blagi pad broja zakupaca poslovnog prostora, ali je promet nekretnina vrlo visok, na nivou prošlogodišnjeg, rekao je Tanjugu zamenik predsednika Grupacije posrednika u prometu nepokretnosti Privredne komore Srbije Nenad Đorđević.

"Trenutno imamo blagi pad na tržištu zakupa poslovnog prostora, zbog porsta broja zaraženih, međutim ne postoji precizna statistika o tome i tek u januaru možemo reći koliki je taj pad", dodao je on.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, promet nepokretnosti, kako stambenih tako i poslovnih je na nivou prošle godine kada se beležio priličan rast prometa i cena, rekao je Đorđević. Precizirao je da je tržište stabilno, jer ljudi investiraju u nekretnine, naročito u uslovima kovid krize kao u najsigurniji vid čuvanja novca.

"Senzacionalistički napisi i kampanje koje se ponekad sprovode s ciljem da se rasproda tiraž mogu imati nekog efekta na tržište nekretnina, ali statistički podaci koje imamo ukazuju na to da nema razloga za strah", naveo je Đorđević.

#lokali

#nekretnine