AKTUELNO

"Čvrsta vojska i čvrsto vojno zdravstvo pokazuju da je to zdav deo sistema i i te kako može da bude na liniji sa narodom i podrži ga u teskim vremenima", rekao je Stefanović.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović zahvalio je danas svim medicinskim radnicima u vojnom zdravstvu koji u ovim teškim vremenima, osim od Kovida-19, leče i ljude obolele od drugih bolesti.

"Ovo je trenutak gde moramo da pitamo te ljude šta mi možemo da uradimo da njima olakšamo i da im pokažemo da ih poštujemo. Ne da to izgovorimo - da bude floskula, već da zaista pokažemo da poštujemo što padaju od umora. Ti ljudi u sistemu vojnog zdravstva se bore zaista disciplinovano. U celom sistemu zdravstva pritisak je veliki, pa i u vojnom zdravstvu", istakao je Stefanović na sednici skupštine, na kojoj su poslanici postavljali pitanja ministrima.

On je rekao da VMA radi 24 sata i da su lekari pokazaličeličnu disciplinu i snagu da pomognu svim pacijentima.

Stefanović je odgovarajući na pitanja poslanika Dragana Markovića rekao da je vojska najsnažniji garant bezbednosti i stabilnosti u regionu i da se mora nastavljati opremanje vojske i razmišljati o njenom standardu.

"Razgovarao sam sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i verujem da će on sagledati sve ono o čemu smo pričali i da će zajedno sa Vladom i premijerkom naći rešenje da vojska u narednom periodu ima bolja primanja, ali i da nastavimo sa opremanjem još intenzivnije", rekao je ministar.

Čvrsta vojska i čvrsto vojno zdravstvo, pokazali su da taj deo sistema naše zemlje ume u ovim teškim vremenima i te kako da bude podrška svom narodu, naglasio je Stefanović.

#Nebojša Stefanović