AKTUELNO

Sednica Kriznog štaba dolazi dan nakon što su na snagu stupile nove mere Vlade Srbije za borbu protiv korona virusa.

Članovi Kriznog štaba razmatraće aktuelnu epidemiološu situaciju u svetlu kada dnevno imamo više od 6.000 zaraženih i kada nam je skoro 40 preminulih na dan.

Pred članovima Kriznog štaba biće i problem škola, a razgovaraće se i o eventualnom prelasku na onlajn nastavu, što je već nekoliko opština u Srbiji i učinilo usled klatastrofalne epidemiološke situacije.

Takođe, skoro 2.000 zdravstvenih radnika je zaraženo i zdravstveni sistem je pod neverovatnim opterećenjem, mesta u kovid bolnicama jedva da ima, pa će se razmatrati i kojim još merama mogu da se porekinu kontakti.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da će učenici starijih razreda osnovnih škola, kao i srednjih škola preći na onlajn nastavu i da će vrtići biti zatvoreni ako tako budu savetovali stručnjaci iz Kriznog štaba.

Ona je rekla da će saslušati mišljenje i preporuke stručnog dela Kriznog štaba na sutrašnjoj sednici u vezi sa načinom odvijanja nastave u školama za starije razrede i radu vrtića.

- Jedna od njihovih preporuka je bila da razmislimo o onlajn nastavi za starije razrede, dakle u osnovnim školama od petog do osmog razreda i srednjim školama - rekla je Brnabić.

Kada je reč o vrtićima, kaže, ako savet stručnog dela Kriznog štaba bude da se raspuste, to će biti i učinjeno.

#krizni štab