AKTUELNO

Obilaskom centra Beograda, tačnije Knez Mihailove ulice, zaključili smo da svi ugostiteljski objekti poštuju novu meru, kojom je njihov rad ograničen do 18 sati.

Naime, od danas, pa u narednih deset dana, na snazi će biti nove mere Vlade Srbije, donete radi sprečavanja širenja virusa korona.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U centru Beograda večeras posle 18 sati ne rade restorani, kafići, barovi, klubovi, kladionice, trgovinski centri, pozorišta, bioskopi i druge ustanove kulture.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako smo imali priliku da se uverimo, građani šetaju centrom Beograda. Neki nose zaštitne maske, dok drugi pak ne, ali ugostiteljski objekti poštuju nove mere.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Idilična slika prestonice uz upaljenu novogodišnju rasvetu ipak je čudna bez muzike i glasova koje smo navikli da čujemo iz bašti kafića i restorana.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema našim saznanjima praktično svi tržni centri poštuju nove mere kojim je njihov rad ograničen do 18 sati.

U tržnim centrima mogu da rade samo supermarketi i to do 21 sat, a u njima smo zatekli građane koji kupuju neophodne namirinice.

Foto: TV Pink Printscreen

Svi ostali lokali u tržnim centrima su zatvoreni.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na ulicama Beograda povećano je prisustvo pripadnika MUP-a i Komunalne milicije, koji kontrolišu sprovođenje novih mera.

#Beograd

#Knez Mihailova

#nove mere