AKTUELNO

Deonice na kojima je kolovoz vlažan i snega ima do pet centimetara, pa se preporučuje oprezna vožnja su Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, zatim Nova Varoš - Aljinovići i Jošanička Banja - Kopaonik, saopstilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Novog Pazara, Užica, Valjeva.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Čačka, Kruševca, Novog Pazara, Požege, Užica.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Čačka, Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara, Požege, Užica, Zaječara. Preporučuje se oprezna vožnja!

Napomena za Zaječar: Vidljivost je povremeno smanjena na prevojima Čestobrodica, Babin Zub, Tresibaba, preko Rtnja i Ozrena na 50 do 70 metara.

Povremeni sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima.Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Napomena za Kruševac: Na državnim putevima I i II reda postavl?ena je saobraćajna signalizacija zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere u vreme snežnih padavina i to na državnom putu II A 207 deonica Jošanička Banja-Grčak, II A 208 deonica Vrnjci-Stanišinci-Grčak, II A 209 deonica Dobre Vode-Stanišinci.

Napomena za Kruševac C8: Na državnim putevima I i II reda postavljena je saobraćajna signalizacija zabrana saobraćaja za kamione sa prikolicom i šlepere u vreme snežnih padavina i to na državnom putu II A 211 na deonici Brzeće-Kopaonik, na državnom putu II A 208 deonica Brus-Razbojna, na državnom putu II A 211 deonica Brus-Brzeće i na državnom putu II A 215 deonica Kruševac-Kaonik.Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

#Saobraćaj

#Stanje na putevima