AKTUELNO

Volontersko delovanje mladih koji su omogućili da se u teškim trenucima epidemije kovida-19 pomogne starije stanovništvo i koji su preuzeli direktnu inicijativu i bili odgovorni i solidarni, snažna je poruka u 2020. godini, poručio je danas ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Udovičić je nakon onlajn konferencije "Mladi nakon 2020", posvećene Međunarodnom danu deteta, rekao da omladina kroz volontiranje šalje jasnu poruku i pokazuje ličnu odgovornost u društvu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na današnjoj konferenciji, na kojoj se govorilo o položaju mladih u društvu i sagledavanju izazova sa kojima se suočavaju, poručeno je da je uloga i doprinos mladih od izuzetne važnosti za boljitak društva i zemlje.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Direktorka Unicefa u Srbiji Dejana Kostadinova istakla je da cenu epidemije i deca i omladina osećaju, te da su, kaže, oni postali heroji Srbije.

Ministar se osvrnuo na mentalno zdravlje, ističući da je to danas važna tema, o kojoj treba da se razgovara i izrazio zadovoljstvo spremnošću mladih da rešavaju probleme u svakodnevici.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zahvalio se Unicefu na dosadašnjem radu, koji je omogućio bolji položaj dece u Srbiji i naveo da očekuje da se u narednom periodu kroz izmene i dopune Zakona o mladima poboljša interakcija sa njima.

- Želimo da kroz direktnu interakciju sa mladima čujemo koje su neophodne mere koje moramo da uspostavimo u narednom periodu da bi se glas mladih još jače i još bolje čuo - rekao je ministar Udovičić.

#Vanja Udovičić

#novi heroji Srbije

#volonteri