AKTUELNO

Kolegijum ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina sa rukovodiocima Policijske uprave za grad Beograd počeo je minutom ćutanja povodom smrti patrijarha srpskog gospodina Irineja.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da od novog rukovodstva beogradske policije očekuje još bolje rezultate u borbi protiv kriminala. Pohvalio je dosadašnji rad PU za grad Beograd, imajući u vidu da je od početka godine zaplenjeno tri i po puta više droge u odnosu na isti period prošle godine, kao i da je veći procenat rasvetljavanja krivičnih dela.   

Ministar Vulin je istakao da poseban akcenat u radu policije, osim borbe protiv organizovanog kriminala, mora biti na iskorenjivanju uličnog kriminala, reketa, vršnjačkog nasilja.   

Prema njegovim rečima, upravo je ovaj tip kriminala onaj koji pogađa običnog čoveka zbog čega će se policija svim snagama boriti protiv nasilnika, droge u školskim dvorištima i svega onoga što uznemirava svakodnevni život običnog građanina. 

Istakao je da je i, pored dobrih statističkih pokazatelja, činjenica da se građani često osete nebezbedno, a policija je tu da da sve od sebe da se njihov osećaj promeni. 

On je posebno naglasio da je veoma bitno da građani Srbije imaju puno poverenje u svoju policiju i da je ona uvek tu za njih. Na kolegijumu je konstatovano da je na teritoriji PU za grad Beograd u ovoj godini zabeleženo smanjenje ukupnog kriminala za 15,6 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, kao i da je očuvano stabilno stanje javnog reda, uprkos činjenici da je tokom julskih protesta došlo do njegovog narušavanja.  

Kolegijumu je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić.

#Aleksandar Vulin

#Policija

#kolegijum