AKTUELNO

Nakon vesti o stanju patrijarha Irineja oglasio se starešina čuvenog manastira.

Na vest da je pogoršano zdravstveno stanje patrijarha Irineja, koji je hospitalizovan zbog posledica koronavirusa, monaštvo i sveštenstvo je u molitvi, a jedan od manastira čiji su monasi kraj ikona svetitelja je Tumane.

Iguman tumanski Dimitrije kaže: “Saberimo se i mi danas, svetosavski rode u molitvi za našeg duhovnog oca. Jer i on nas ni jednog trena nije ostavio”.

Foto: Printscreen YouTube/ПАЛАНКА ДАНАС

- U ovom sudbonosnom vremenu za našu Crkvu i narod Bog nam je darivao patrijarha Irineja. Blagog čoveka koga krasi mudrost, odlučnost i hrabrost. Кada su mnogi posustali u strahu od virusa korone, on je bio i ostao uz svoj narod. Služeći, tešeći i ukrepljujući. Saberimo se i mi danas, svetosavski rode u molitvi za našeg duhovnog oca. Jer i on nas ni jednog trena nije ostavio. Neka ga Gospod osnaži u borbi sa bolešću molitvama Sv. Save,Tumanskih Čudotvoraca i svih svetih iz roda našega - kaže iguman.

On ističe da će “vreme koje dolazi pokazati da je njegova služba upravo istinsko služenje Bogu i rodu”.

- Iskreno, predano i potpuno. Takvim se pokazao i prilikom ove svetske pošasti. Uvek uz narod i sa narodom. Očinski. Njagova poseta Tumanu bila je istoriski događaj za čitav kraj i nas bratiju. Molimo se da Bog da da nas iznova oradosti svojim služenjem i blagoslovom - poručuje iguman Tumana Dimitrije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Patrijarh Irinej u izuzetno teškom zdravstvenom stanju i priključen je na aprate za održavanje rada vitalnih organa.

Lekari se bore za život patrijarha Irineja, koji je zbog posledica koronavirusa hospitalizovan od 5. novembra, dok mu se noćas stanje naglo pogoršalo.

#Patrijarh Irinej

#manastir Tumane