AKTUELNO

Nemačka kompanija igb Autmotiv kupila je proizvodne objekte na Ibarskoj magistrali gde će u početku biti zaposleno 150 ljudi, sa tendecijom rasta do 500 zaposlenih.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević kaže da će ova investicija doneti nova radna mesta, ali i privući druge investitore da ulažu u opštinu Lazarevac. “ Za opštinu je svaki novozaposleni od izuzetnog značaja, jer svaki novi radnik, novo radno mesto povećava i prihod u opštinsku kasu od poreza na zarade s jedne strane, a s druge zapošljavanjr radnika u pogonima IGB-a smanjiće i pritisak za zapošljavanjem u javnok sektoru”, ističe Stević. Menadžer ove kompanije Dalibor Berić kaže da se proizvodnja u Lazarevcu neće razlikovati od one u Inđiji, i biće ispoštovani svi svetski standardi automobilske industrije.

Foto: Foto/GO Lazarevac

Foto: Foto/GO Lazarevac

Kompanija IGB Automotiv se bavi proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost sedišta automobila kao i električnih kontrolnih jedinica i ventilatora motora . IGB Automotiv nalazi se na listi kompanija sa najvećim brojem zaposlenih i predstavlja snažan oslonac daljem razvoju lokalne zajednice.

#Lazarevac