AKTUELNO

Krizni štab opštine Vrbas doneo je odluku o uvođenju vanredne situacije na teritoriji te opštine u kojoj se, između ostalog, navodi da od danas sve osnovne, srednje i visokoškolske ustanove na području Vrbasa prelaze na onlajn nastavu u narednih 15 dana.

- Zbog pogoršane epidemiološke situacije na teritoriji opštine Vrbas, Štab za vanredne situacije doneo je meru prelaska svih škola na onlajn nastavu u cilju zaštite zdravlja učenika i zaposlenih u obrazovnim ustanovama do 1. decembra - navedeno je u zaključku Štaba za vanredne situacije opštine Vrbas.

Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Vrbas Predrag Rojević saopštio je da je "u poslednja tri dana izvršeno više od 160 pregleda na kOVID 19, a pozitivan rezultat je potvrđen kod 104 pacijenta.

- Na osnovu ovih podataka, koji jesu zabrinjavajući, doneli smo niz mera. Već od utorka osnovne i srednje škole u opštini Vrbas prelaze na onlajn nastavu, ugostiteljski objekti, objekti za posebnu namenu poput kladionica ili svadbenih salona, mogu raditi samo do 21 sat, a maksimalan broj prisutnih na sahranama utvrđen je na 15. Zaposleni u javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač lokalna samouprava, sa decom mlađom od sedam godina, upućuju se na rad od kuće kako bi se smanjio broj dece u vrtićima - poručio je Rojević.

U odluci Štaba za vanredne situacije navodi se da će Predškolsku ustanovu ’’Boško Buha’’ pohađati samo ona deca čija su oba roditelja zaposlena i u čijoj užoj porodici nema lica pozitivnih na virus kovid-19, kao ni onih koji su u samoizolaciji zbog kontakata sa osobom pozitivnom na virus kovid-19.

#Vrbas

#škole