AKTUELNO

U Institutu za reumatologiju, koji je od petka uveče u kovid sistemu popunjena su sva mesta. Kako za Pink kaže direktor te zdravstvene ustanove Goran Radunović trenutno je na lečenju 89 zaraženih koronom.

"Tokom jučerašnjeg dana i noći imali smo sedam otpusta, odnosno jedan premeštaj i šest otpusta i primili smo novih sedam pacijenata", naveo je Radunović.

On je istakao da je najmlađi pacijent lečen u toj ustanovi ima 25 godina, najstariji 94 godine.

"Klinička slika za nijansu je teža nego u prošlom naletu kada smo takođe bili kovid bolnici. Sada je mnogo više obolelih nego što je bilo tada", naveo je on.

Napominje da je u Institutu za reumatologiju ostavljen jedan deo bolnice kao zelena zona, za non kovid hronične pacijente koji su na imunosupresivnom terapiji, koja ne može da se prekine.

Kako je rekao za baš hitne slučajeve vrata Instituta neće ostati zatvorena, a hospitalizacija će biti mogoća u Klinici za reumatologiju VMA ili u Kliničkom centru Srbije na odeljenu alergologije ili sličnim odeljenjima.

Radunović je rekao da su mobilisani svi mogući resursi kako bi se održao postojeći nivo zdravstvene zaštitet i zaštitili zadravstveni radnici. On je naveo da ima zdravstevenih radnika koji su zaraženih, ali većina nije dobila virus u crvenoj zoni, već od porodice, prijatelja...

#Institut za reumatologiju

#koronavirus