AKTUELNO

Ugostiteljski objekti, prodavnice, tržni centri i bioskopi ne mogu da rade između 21 čas i pet ujutru.

Vlada Srbije donela je odluku da ograniči rad ugostiteljskih objekata, kafića, noćnih klubova, restorana, kao i tržnih centara, prodavnica i drugih objekata (osim apoteka, pumpi i dostave hrane) od 21 sat do pet ujutru. Odluka stupa na snagu od danas i važi 15 dana, do 1. decembra. Tada će se ponovo razmatrati.

Nakon vanredne sednice Vlade razloge za ovaj potez objasnila je premijerka Ana Brnabić. Ona je navela i da je jedina preostala opcija policijski čas, ali da se o tome nije razgovaralo.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Prihvatila sam savet stručnog, medicinskog dela kriznog štaba da uvedemo ove restriktivnije mere da bismo zaustavili širenje virusa - poručila je premijerka. Ona je naglasila da je Srbija sve vreme borbe s korona virusom imala pravi balans između zdravstvenih mera i potreba privrede.

Ko može da radi posle 21 sat?

Apoteke

Privreda

Benzinske pumpe (samo za točenje goriva)

Dostava hrane

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je još jaču kontrolu ugostiteljskih objekata, ali i poštovanja mera u gradskom prevozu.

Ceo Selters i Koviljača ulaze u KOVID sistem

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar saopštio je da je cela Banja Selters ušla u KOVID sistem, kao i Banja Koviljača. Kako je istakao, situacija u Beogradu je najteža i svi raspoloživi kapaciteti su pretvoreni u KOVID bolnice. Objasnio je da se korona neće zaustaviti za 15 dana, ali da su mere donete da bi se na dve sedmice obustavio najveći rizik koji je pretio u večernjim satima. - U noći između subote i nedelje kontrolisano je više od stotinu ugostiteljskih objekata, od kojih su neki zbog kršenja mera i zatvoreni. Sat iza ponoći u kafiću "Mag" u Karađorđevoj zatečen je veći broj osoba, odmah su kažnjeni vlasnici i lokal je ispražnjen. U vanrednoj kontroli na teritoriji Lazarevca ponovo je zatečena diskoteka "Kristal" da radi i odmah je ispražnjena i zatvorena - rekao je Vesić. Kako je rekao Vesić, od ponedeljka će biti znatno pojačana kontrola nošenja maski u javnom prevozu.

#koronavirus