AKTUELNO

Tokom noći u Beogradu se dogodila jedna saobraćajna nezgoda.

Tokom noći u Beogradu su povređene tri osobe, jedna u saobraćajnoj nezgodi, a u dva odvojena incidenta povređena su još dva mladića, rekla je za portal Pink.rs portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U Bulevaru Despota Stefana oko 22:34 časa u udesu pobvređen je muškarac od 24 godine i on je prevezen u Urgentni centar.

Pola sata pre ponoći na Senjaku je teško povređen mladić. On je sa dve ubodne rane u predelu nadkolenica prevezen na reanimaciju u Urgentni centar.

Na uglu Trgovačke i Vodovodske ulice oko 2 časa posle ponoći u pucnjavi je ranjen mladić (21) i on je prevezen u Urgentni centar.

Ekipe hitne pomoći intervenisale su noćas 111 puta, od čega 11 puta na javnom mestu, rekla je Macura.

Pomoć lekara noćas su najviše tražili hronični i srčani bolesnici.

Hitna pomoć je juče imala 125 intervencija, od kojih 28 na javnom mestu, dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je teško povređen motociklista, jedan ubod nožem u kafani, a bilo je i šlogova.

SAVET LEKARA

Macura apeluje na građane da budu tolerantniji i da ne reaguju na prvi mah. Potreban je i oprez u saobraćaju. Raditi na mentalnom zdravlju, jer je prethodnih dana bila prisutna depresivnost. Treba se čuvati virusnih infekcija uzimanjem vitamina, paziti se i krpelja i komaraca.

#Hitna pomoć

#Hronični bolesnici

#Pucnjava

#Saobraćajna nesreća

'