AKTUELNO

Poslednjih dana imamo hladna jutra i tmurne dane, a meteorolog Đorđe Đurić za TV Pink otkriva kakvo nas vreme očekuje u narednom periodu.

Đurić je rekao da nas očekuje stabilan vikend, da ćemo biti pod uticajem anticiklona, te da će u celoj zemlji biti suvo.

- Ipak, nažalost, u nekim delovima zemlje biće tmurno i maglovito, kao ovog jutra u Beogradu, i u tim delovima biće hladnije sa dnevnom temperaturom do 10 stepeni, dok se u delovima Srbije sa sunčanim vremenom očekuju temperature čak i preko 15 stepeni - najavio je Đurić i dodao da se te temperature očekuju u južnim delovima naše zemlje.

Đurić je rekao da se toplo vreme zadržava u ponedeljak, kada će biti najveće temperature u ovom periodu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Već u utorak stiže zahlađenje sa kišom i tada bi kiša u brdsko-planinskim predelima uz pad temperature prešla u susnežicu i sneg - otkriva Đurić.

On je rekao da će druga polovina novembra biti rezervisana za više prolaznih naoblačenja nego što je bilo u prvoj polovini meseca.

- Samim tim biće padavina. Ono što je za sada najsigurnije je da će u narednih deset dana kiše biti uglavnom u nižim predelima, a sneg se očekuje u višim planinskim predelima. Tako da ne treba narednih sedam do 10 dana očekivati sneg u nižim predelima - kaže Đurić.

Foto: RHMZ

Prema njegovim rečima, 23. novembar je prosek kada padne prvi sneg u Beogradu.

- Zime su blaže poslednjih godina... Ove godine treba očekivati nešto malo više padavina u odnosu na prethodnu zimu - rekao je Đurić.

#Beograd

#Srbija

#Vremenska prognoza

#Đorđe Đurić