AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svakodnevno brinu da građani Šida i svi građani Republike Srbije budu zaštićeni i da njihov svakodnevni život ne trpi zbog posledica migrantske krize.

Ministar Vulin, koji je, sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i predsednikom opštine Šid Zoranom Semenovićem, u Šidu obišao policijske službenike koji su jutros rano sproveli akciju pronalaska iregularnih migranata, pozvao je građane da veruju svojoj državi i policiji, da ne nasedaju na lažne vesti i da ne slušaju nikoga ko ih poziva da se organizuju kako bi sačuvali nešto od nekoga, jer u Srbiji postoje zakoni i niko ne može da uzme pravdu u svoje ruke.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

-Država radi svoj posao. Zbog pojačanog broja i priliva migranata, koje se sada oseća i na prostoru Šida, Žandarmerija će u narednim danima dežurati na teritoriji ove opštine i voditi računa da se na ulicama ne nalaze oni koji na njima ne treba da budu, posebno da nema nekontrolisanih okupljanja - rekao je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Prema njegovim rečima, nijedan migrant koji nije u našem sistemu i nema uredne dozvole, ne sme i ne može da se kreće po našim ulicama, posebno ne sme da pravi kampove ili da se zadržava na prostoru gde to nije regulisano i dozvoljeno.

-Sada kada imamo krizu sa korona virusom, ovi ljudi mogu predstavljati zdravstveni problem i za sebe i za naše građane i zbog toga moraju biti u našim kampovima gde su kontrolisani i gde imaju svu moguću medicinsku pomoć i zaštitu - ukazao je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je naglasio, tu je da brine i vodi računa da se svakodnevni život građana normalno odvija. Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je naglasio, tu je da brine i vodi računa da se svakodnevni život građana normalno odvija.

-Verujte svojoj državi, ne nasedajte lažnim vestima i pustite državu da radi svoj posao. Kada je u pitanju migrantska kriza, kroz ovu zemlju je prošlo preko milion migranata, a gotovo da nNačelnik Odeljenja policije Policijske uprave Sremska Mitrovica Dragan Stojanac istakao je da ova policijska uprava svakodnevno preduzima aktivnosti na pronalaženju iregularnih migranata .ije bilo incidenata i to nije slučajno. To je zato što naša policija, zajedno sa svim ostalim bezbednosnim službama, dobro radi svoj posao - poručio je ministar Vulin.

Načelnik Odeljenja policije Policijske uprave Sremska Mitrovica Dragan Stojanac istakao je da ova policijska uprava svakodnevno preduzima aktivnosti na pronalaženju iregularnih migranata .


-Danas smo prisutni na jednoj od lokacija koju obilazimo, a to je potez Neprečava Mesna zajednica Batrovci. Pored toga, patrole svakodnevno pronalaze u gradu i na prilazu gradu Šidu grupe iregularnih migranata koje mi dovodimo u prihvatne centre Adaševci i Principovac - rekao je Stojanac.


Stojanac je rekao da se kriminal u migrantskoj populaciji uglavnom odnosi na sukobe između njih i da nisu zabeleženi slučajevi napada na naše građane i istakao da policija, po svim prijavama, postupa u skladu sa Krivičnim zakonikom Republike Srbije.

On je precizirao da se na području opštine Šid nalaze tri prihvatna centra u kojima trenutno boravi 1.860 migranata, od čega u Šidu boravi 260 osoba, Principovcu 600 i u Adaševcima 900 osoba. 

Stojanac je rekao da se kriminal u migrantskoj populaciji uglavnom odnosi na sukobe između njih i da nisu zabeleženi slučajevi napada na naše građane i istakao da policija, po svim prijavama, postupa u skladu sa Krivičnim zakonikom Republike Srbije.

Autor: M.Mijatović

#Aleksandar Vulin

#MUP