AKTUELNO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je obezbeđeno još 500 mesta za kovid pacijente u Beogradu za vikend - u kovid sistem ulazi Institut za medicinu rada, a večeras ulazi i Institut za reumatologiju, uz mesta koja se oslobađaju u bolnicama koje su već u kovid sistemu.

-Sve je više kovid bolnica u funkciji. Napravili smo 500 mesta za vikend u Beogradu, jer tu imamo najveći problem. U rezervi su nam Selters banja i Banja Koviljača, koje će ući sa svojim kapacitetima u sistem, u roku od dan dva - rekao je Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ministar je istakao da se nada da građani mogu da primete koliko napora se ulaže da bi se svakom pacijentu pružila neophodna pomoć.

-Nadam se da će razumeti i pokušati da pomognu, tako što će se privremeno odreći nekih svojih navika, koje su sada problematičene i služe za širenje virusa - rekao je Lončar.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

On je istakao da je zabeležen rekordan broj pregleda i prijema. Lončar je rekao da Klinički centar traži rešenje koja će još klinika da se pretvori u kovid i dodao da dermatovenerologija ne može da uđe u kovid, kao i da se za pacijente koji idu na dijalizu moraju da se obezbede kapaciteti.

-Sistem je prebukiran, našli smo dodatnih 500 mesta. Otvaramo medicinu rada i reumatologiju, uz slobodna mesta gde imamo otpuste u bolnicama, "Dr Dragiša Mišović", Bežanijska kosa, Zvezdara, Zemun, Infektivna klinika, gde tražimo dodatne kapacitete za prijem pacijenata - rekao je Lončar.

#Zlatibor Lončar

#bolnice

#mesta