AKTUELNO

U Obrenovcu je danas položen kamen temeljac za tržni centar koji će se prostirati na oko 8.300 kvadratnih metara i imati 20 lokala, a plan je da bude otvoren u maju sledeće godine.

Vrednost investicije je 7,7 miliona evra, a kamen temeljac za tržni centar u Ulici kralja Aleksandra I položili su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktor RC Europe u Srbiji Mihal Augustin. Vesić je rekao da ovaj tržni centar pokazuje da je Srbija dobro mesto za investiranje.

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs

 -Ovo nije prvi investitor koji kaže da mu je ovo drugi, treći, četvrti ili peti projekt i da će nastaviti da investira u Srbiju i to je ono za šta smo se borili svih ovih godina - da država promeni odnos prema investorima što pokazuje i ova investicija jer ova kompanija ulaže ovde 7,7 miliona evra, a to je mogla da učini i u nekoj drugoj državi - rekao je Vesić. 

Foto: Beograd.rs

Naveo je da je Grad Beograd, zaključno sa 31. oktobrom, izdao građevinskih dozvola za skoro 883.500 kvadrata. 

-Ukupno 164 građevinske dozvole, 881 lokacijskih uslova i to je samo ono što je izdao Grad Beograd, nezavisno od opština i Republike, što znači da ćemo ponovo, kao Grad Beograd, već treću godinu zaredom izdati građevinskih dozvola za više od milion kvadrata. Kada dodamo ono što rade Republika i opštine, biće tu građevinskih dozvola za verovatno oko milion i po kvadrata - rekao je Vesić i istakao da je to pokazatelj da se zemlja razvija. 

Foto: Beograd.rs

Naveo je da se po broju kranova može videti da li se neka zemlja razvija ili ne i dodao da ga posebno raduje što je Beograd grad kranova u kome se na svakom koraku može videti da se gradi. 

-Naša obaveza je da obezbedimo radna mesta za naše ljude - rekao je Vesić i dodao da je u Beogradu od 2012. godine otvorena 191.000 novih radnih mesta. Istakao je da je važno da se investira u svakom delu Beograda jer, dodao je, Beograd treba da postane grad za sve građane koji u njemu žive, bez obzira da li su u centru ili prigradskim delovima. 

Kako je naveo, važno je da i prigradske opštine dobiju tržne centre gde će sugrađani moći da kupuju, ali i provode vreme u druženju. Čučković je izrazio zadovoljstvo zbog izgradnje tržnog centra, navodeći da se na taj način nastavlja sa nizom ispunjenih obećanja u Obrenovcu. 

-Gradilišta su prostor u kome se najbolke snalazimo i ponosni smo na činjenicu da je Obrenovac jedno od najvećih gradilišta u Beogradu i Srbiju. Lokomotiva razvoja Beograda je upravo ovde i posebno me raduje što ne postoji nijedna građevinska mašina bilo koje vrste, a da nije uposlena u Obrenovcu - rekao je Čučković. 

Augustin je rekao da je ovo njihov četvrti tržni centar u Srbiji, navodeći da su ostala tri već završena, a nalaze se u Vršcu, Kraljevu i Užicu. Precizirao je da će tržni centar u Obrenovcu imati oko 8.300 kvadratnih metara, 20 lokala i oko 200 parking mesta. 

-Drago nam je što će kroz ovu investiciju grad Obrenovac i okolina dobiti dodatnih 250, možda i 300 novih radnih mesta - rekao je Avgustin i dodao da je plan da tržni centar u Obrenovcu bude otvoren u maju sledeće godine.

#Goran Vesić

#Tržni centar

#kamen temeljac