AKTUELNO

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević istakla je da je ovo vreme izazova za svaku profesiju.

- Najveći teret su podneli naši lekari, ali veliki teret su podneli i zaposleni iz sistema socijalne zaštite. Ono što nas čeka u zimskom periodu kada je u pitanju Beograd je briga o onima koji nemaju gde da odu, a to su beskućnici - istakla je Stanisavljević.

Foto: TV Pink Printscreen

- To su lica koja se nalaze u stanju egzistencijalne potrebe, oni koje je određena socijalna problematika dovela do toga da nemaju ko da vodi računa o njima i koji su završili na ulici - objasnila je Stanisavljević i dodala da se ne može dozvoliti da oni ostanu na ulici.

Kako kaže, ranije u sistemima socijalne zaštite nisu postojali izolacioni blokovi.

- Iskoristili smo letnji period kada je bilo manje zahteva za prijem u samu ustanovu, doneli odluku i preuredili jedan deo prihvatilišta za odrasla i stara lica i tu je sada odrađen izolacioni blok - ispričala je Stanisavljević i naglasila je da je to urađeno u saradnji sa epidemilozima.

- U samom prihvatilištu imamo 58 korisnika i svaki novi korosnik koji se prima uradi mu se PCR i nalazi se 14 dana u izolacionom bloku, ne dolazi u kontakt sa ostalim korisnicima. Uređeni su posebni mokri čvorovi za njih i taj novi korisnik se prati. Sa njim je tu i lekar - objasnila je ona.

#Prihvatilište

#nataša stanisavljević

#sistem socijalne zaštite