AKTUELNO

Situacija u prestonici kritična.

Doc. dr Ivana Milošević, zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu Kliničkog centra Srbije, jutros je rekla da su imali veoma mučnu noć, ali i da je Infektivna klinika dupke puna, te da su pacijente slali za Pančevo i Smederevo.

- Mučna noć iza nas. 288 pregleda je bilo u toku noći. Klinika je dupke puna i nažalost je čak 12 osoba na respiratorima, a noćas smo imali i dva smrtna ishoda. Imamo samo osam slobodnih rspiratora i sva odeljenska mesta su puna.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Ona je rekla da su neki pacijenti morali da budu poslati iz Beograda za Pančevo ili Smederevo i apelovala na građane da poštuju mere.

- Jako je teško, borimo se za svako mesto. Danas će nam se pridružiti i Institut za medicinu rada pa ćemo bar na 12 sati da odahnemo. Bili smo prinuđeni da pacijente šaljemo van Beograda. Pacijenti su išli u Pančevo, Smederevo... Nema pravila, klinička slika je nepredvidiva. U svako trenutku može da se pogorša stanje - rekla je dr Milošević.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Milošević navodi da među bolesnicima ima ljudi svih uzrasta, ali da je to uglavnom radno aktivno stanovništvo, te opominje da je klinička slika vrlo nepredvidiva i da može da se promeni u svakom trenutku.

#Infektivna klinika

#Ivana Milošević