AKTUELNO

Udruženje sudija i tužilaca (UST) pozvalo je danas kolege tužioce da sutra u što većem broju izađu na izbore za nove članove Državnog veća tužilaca (DVT) i glasaju za kandidate koji će svojim radom obezbediti jačanje tuzilačke organizacije.

Takođe je apelovalo na sve birače da se pridržavaju propisanih epidemioloskih mera u cilju prevencije širenja virusa korona.

Istovremeno je ukazalo da su pojedina biračka mesta su na velikoj udaljenosti od mesta rada tužilaca, a pojedina i vise od 100 kilometara.

To, kako se navodi u saopštenju ovog strukovnog udruženja, ukazuje na različitu dostupnost biračkim mestima i neophodnost da se više birača prevozi istim putnickim vozilima, pa apeluje da se zaštitne maske obavezno koriste i tokom prevoza kako bi se sačuvalo zdravlje svih kolega

Najavilo je da će u narednom periodu inicirati izmene propisa o izborima kako bi svaki tužilac-birač imao istu dostupnost birazckom mestu. Tužilački izbori za novih šest članova DVT održaće se sutra, na 17 biračkih mesta u tužilaštvima u Srbiji od 8 do 13 sati. Pravo glasa može da iskoristi ukupno 629 birača javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca na trajnoj funkciji.

#UST