AKTUELNO

Na društvenim mrežama pojavile su se slike pacijentkinje iz privremene covid bolnice u Areni, snimljene u trenutku presvlačenja, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zatražio je hitnu istragu o ovom skandaloznom ugrožavanju privatnosti i povredi ličnog integriteta.

Vesić je na Fejsbuku istakao da je objavljivanjem ovih fotografija počinjeno krivično delo i svi koji su učestvovali u tome moraju da odgovaraju, jer je povređena je privatnost pacijenata i žena. 

-Danas sam zatražio od direktora Beogradske arene Gorana Grbovića da se hitno istraži kako je došlo do objavljivanja slika žena iz privremene kovid bolnice u Beogradskoj areni. Direktor Arene se već obratio Vojsci Srbije koja vodi bolnicu i Ministarstvu unutrašnjih poslova - napisao je Vesić. 

Prema njegovim rečima, "skandalozne" fotografije objavljene su na instagram nalogu "Dilan dog" i tokom jučerašnjeg dana širene su po društvenim mrežama.

 -Besan sam. Grad Beograd, kao ni Vojska Srbije, ne snose krivicu za ovaj skandal, ali smo dužni da se izvinimo ovim ženama i njihovim porodicama i da im obećamo da će oni koji su krivi za ovaj skandal da odgovaraju - istakao je Vesić.

#Goran Vesić

#Istraga