AKTUELNO

Pomoć Hitne pomoći tražili su najviše astmatičari i srčani bolesnici.

Prema rečima portparola Hitne pomoći Nade Macure, u Beogradu su se tokom prethodne noći dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima je povređeno pet osoba i pucnjava u kojoj je jedan muškarac zadobio prostrelnu ranu nadlaktice.

Pucnjava se dogodila na Senjaku, u ulici Andre Nikolića oko 22 sata i tom prilikom je muškarac starosti oko 36 godina zadobio prostrelnu povredu ruke i prevezen je na otropediju VMA.

U Francuskoj ulici kod osnovne škole "Skadarlija" oko 21 sat povređen je pešak, muškarac starosti oko 80 godina koji je prevezen na VMA, navela je Macura.

I druge dve nezgode su se dogodile oko 21 sat.

U udesu na Topčiderskoj zvezdi kod Miloševog konaka povređene su dve ženske, koje su transportovane do VMA i jedan muškarac, a u nezgodi na na autoputu za Niš muškarac je zadobio ortopedske povrede i prevezen je na Ortopedsku kliniku na Banjici.

Kako je navela Macura, Hitna pomoć je tokom noći intervenisala ukupno 115 puta od čega 21 na javnom mestu.

SAVET LEKARA

Macura je građanima savetovala da obavezno ponesu kišobran i da se slojevito obuku jer je počela grejna sezona, te će u zatvorenom prostoru morati da se raskomote.

Preporučila im je i da izbegavaju neprovetrene prostorije i duvanski dim.

Poseban akcenat je stavila na borbu protiv depresije, ukazavši da su istraživanja pokazala da će 2020. godine svaka druga osoba biti depresivna.

Macura je istakla da se raspoloženje može popraviti i nekim sitnicama, poput dobre knjige.

S. M.

'