AKTUELNO

Javna tribina o bezbednosti u saobraćaju održana je i u Šidu, opštini koja ulaže značajna sredstva u saobraćajnu infrastrukturu i edukaciju mladih učesnika u saobraćaju.

Nakon 21 operacije, tri liničke smrti, preko 200 anestezija i tri meseca u intezivnoj nezi nakon saobraćajne nezgode, Dea Đurđević danas je simbol velike borbe za život, ali i upozorenja da samo jedna sekunda može sve da pobedi.

Foto: Sremska TV

„Mislim da treba da budemo bezbedni, zato se moje udruženje zove „Budimo bezbedni“ i ja pričam moju riču, kao jednu motivacionu priču da može da se preživi, ali da je teško dvadesetsedmogodišnjoj devojci da shvati da je osoba sa invaliditetom i da mora mnogo da se bori da bi stala opet na svoje noge“, rekla novinarka i predsednica udruženja "Budimo bezbedni" Dea Đurđević.

Kako kaže, to je sve zbog jedne sekunde, zbog, kako dodaje, nepažnje.

Foto: Sremska TV

„Bezbednost u saobraćaju i bezbednosna kultura bi trebale da budu prioritet u našem društvu“, rekla je Dea.

U Šidu je poslata poruka o važnosti bezbednosti u saobraćaju uz predstavljanje podataka da su u Šidu najčešći uzroci saobraćajnih nesreća prekoračenje brzine, ustupanja prava prvenstva, preticanje i nevezivanje pojasa.

Opština Šid dala je podršku ovom događaju.

Foto: Sremska TV

„Veoma je važno da podižemo svest građana o učešću u saobraćaju, pogotovo mladih ljudi“, rekala je  Katarina Mitrović član Opštinskog veća Šid. 

Kako kaže, svesni smo svi koliko smo u žurbi i koliko ne pazimo i, dodaje, upravo zbog toga dolazi do nezgoda koje se mogu završiti i tragično.

Video: Sremska TV

#Bezbednost u saobraćaju

#Dea Đurđević

#tribina