AKTUELNO

Ako ste u potrazi za poslom ili razmišljate o prekvalifikacijama, ovo je pravi tekst za vas.

IT stručnjaci

Prema istraživanju Pink.rs, među najtraženijim zanimanjima našli su se IT stručnjaci. Već i vrapci na grani znaju da su programeri veoma traženi ovih dana i da je poznavanje programskih jezika od neprocenjive vrednosti.

Zarade programera kod nas, a pogotovo u celom svetu, mogu vas lako navesti da razmislite o svom budućem zanimanju. Ukoliko i vi želite da profitirate na ovom polju, savetujemo vam da savladate sledeće programske jezike: Java, Python, C#, PHP, SQL, C++, Ruby, Perl. To su popularni programski jezici koji vam otvaraju sva vrata. Uz njih vam je svetla budućnost zagarantovana.

Najtraženiji matematičari i profesori stranih jezika

Foto: Printscreen Youtube

Ukoliko svoje veštine želite da prenosite drugima i to činite sa zadovoljstvom, prosvetni rad za vas je pun pogodak. Za ovaj posao biće vam potrebno strpljenje, kreativnost, upornost. Na našem tržištu rada najtraženiji su profesori matematike i stranih jezika (engleskog, nemačkog i ruskog). Ako vas ispunjava rad sa mlađom decom, oduševiće vas činjenica da su u poslednje vreme vrlo traženi vaspitači i učitelji.

Za ekonomiste nema zime

Ukoliko je vaša stručna sprema ekonomskog usmerenja, tržište vam nudi širok dijapazon ponuda. Potražnja za office menadžerima, revizorima, knjigovođama uvek je aktuelna. Za njima ne zaostaju ni finansijski savetnici, savetnici za rad u osiguranju i bankari.

Uslužni sektor

Foto: Pixabay.com

I uslužni sektor može se pohvaliti mnogobrojnim ponudama. Na tržištu rada naći ćete različite pozicije, počevši od kasira u supermarketima, ugostiteljskih radnika u kafićima i hotelima, preko recepcionera, hostesa, sobarica, pa sve do roštilj majstora i kuvara.

Umetnici

Ako na poslovnom planu nastojite da spojite lepo i korisno, onda je za vas rešenje posao iz oblasti umetnosti. Na tom polju najtraženiji su dizajneri enterijera, grafički dizajneri i copywriteri.

Marketing i trgovina

Foto: Pixabay.com

U cilju prezentovanja svojih proizvoda, poslodavci pribegavaju različitim sredstvima. Nije retkost da brendovi svoje ponude plasiraju kupcima telefonskim putem, zbog čega je u poslednje vreme došlo do ekspanzije telefonske prodaje. Zbog toga su na svim oglasima među najtraženijima operateri u call centrima. Ova pozicija vam može pružiti priliku da pokažete svoje pregovaračke sposobnosti, što znači da prvenstveno morate biti komunikativni, snalažljivi i dinamični.

I za trgovce imamo dobre vesti. Kandidati ovog usmerenja mogu se oprobati u radu u maloprodajnim objektima, ali i kao komercijalisti na terenu. Pojedini mogu svoju karijeru započeti kao asistenti menadžera prodaje, a vremenom i napredovati do pozicije samog menadžera prodaje.

Želimo vam puno sreće u traženju posla!

#Ekonomija

#Posao

#Trgovina

'