AKTUELNO

Ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je obrazovne ustanove u Vladimircima i Koceljevi i istakao da škole u malim sredinama treba osnažiti i maksimalno uključiti u sve promene koje slede u sistemu obrazovanja.

Šarčević se u Vladimircima sastao sa predstavnicima lokalne samouprave i obišao Posavotamnavsku srednju školu i Osnovnu školu "Žika Popović".

Ministar je ukazao na značaj saradnje opštinskih vlasti i rukovodstva škole na unapređenju obrazovnog sistema, koja je prevashodno vidljiva kroz obrazovne profile koji odgovaraju potrebama lokalne privrede, saopštilo je resorno ministarstvo.

Govoreći o uspesima i radu osnovne škola u Vladimircima, direktor Vera Glišić je istakla da su u poslednjih 15 godina u školi realizovani brojni projekti kojima su u kontinuitetu unapređivanje sve oblasti života i rada, od razvojnog planiranja, preko prevencije nasilja do inkluzivnom obrazovanja i profesionalnog razvoja nastavnika.

Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Šarčević je kazao da, s obzirom da je škola digitalno spremna, veruje da će biti "jedna od 200 škola koje će ući u novoj školskoj godini u projekat E-dnevnik". Ministar je naglasio da je njegov lični interes da se škole u malim sredinama osnaže i da budu maksimalno uključene u sve promene koje slede u sistemu obrazovanja.

Ministar prosvete je posetio i Koceljevu i najpre u selu Donje Crniljevo obišao izdvojeno odeljenje Osnovne škole ?Mića Stanojlović?. Reč je o objektu koji u velikom broju pohađaju učenici iz romskih porodica, a koji je obnovljen posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Šarčević je pohvalio rad i zalaganje nastavnog osoblja ove škole, koje se, kako je rekao, kontinuirano usavršava kako bi dali punu podršku učenicima koji dolaze i socijalno-ekonomski ugroženog dela populacije. U Koceljevi ministar se upoznao i sa radom srednje škole i vrtića "Povetarac", navedeno je u saopštenju.

#Mladen Šarčević

#škola

'