AKTUELNO

Opština Voždovac će zajedno sa upravom i novim rukovodstvom Vateropolo kluba "Partizan" i EPS-om dati sve od sebe da se reši problem duga tog kluba za struju, iako nema nikave veze sa nagomilanim dugovanjima od 2000. godine kada je na vlasti bila DS, kaže predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić.

Ona je rekla da je opštini Voždovac stalo do bazena na Banjici i do stanovnika Voždovca koji ga koriste i da će nastojati da se sistemski i trajno reši problem.

Poručila je da se taj problem neće stavljati pod tepih kao što su to, kaze, činili prethodnici iz DS, čiji su deo bili Dragan Ðilas i Vuk Jeremić, a za koje navodi da danas iznose neistine.

- Pripadnik stranke Vuka Jeremića, koji je bio deo vlasti kada je dug za struju Vaterpolo kluba ''Partizan'' i nastao, govori o tome da opština Voždovac ima nekakvu krivicu u isključenju struje. Aposlutno nikakve veze opština Voždovac nema sa brojilom Vaterpolo kluba ''Partizan'' - kaže za Tanjug Tomić Ilić.

Navela je da je da u toku i sudski proces u vezi sa vlasništvom nad bazenima.

Naglasila je da su dugovi počeli da se gomilaju od 2000. godine, a da su Jeremić, Ðilas i DS dugo bili na vlast, a da nisu ni pokušali da reše problem.

- Nismo mi napravili ova dugovanja, niti novo rukovodstvo Vaterpolo kluba Partizan - rekla je Tomić Ilić i dodala da SNS ni na kakav način nije dovela do dugovanja.

- Jučerašnje paušalne izjave pripadnika Narodne strane Vuka Jeremića ili su zlonamerne ili momak verovatno nije dovoljno obavešten - kaže Tomić Ilić i dodaje da je upravo Vuk Jeremić bio deo vlasti od 2000. kada su dugovi Vaterpolo kluba "Partizan" nastali.

Dodaje da kao što svi građani moraju da plate struju, mora i Vatrepolo klub Partizan.

Direktor Vaterpolo kluba Partizan Nikola Kuljača, koji je nešto više od mesec dana deo nove uprave, kaže da je struja na bazenu Banjica isključena pre nekoliko dana i da taj klub ne beži od dugova koji iznose blizu 1,6 miliona evra.

Uprava kluba, kaže, pokušava da sa opštinom Voždovac, koja je partner u razgovorima i pregovorima, reši sistemski ovaj problem.

- Insistiramo na rešavanju celokupnog duga Vaterpolo kluba za koji još ne znamo tačno koliki je, znaćemo to do kraja oktobra - rekao je Kuljača.

Apelovao je na EPS da uključe struju da bi mogli da nastave da rade.

- Za ovih mesec dana smo uradili ono što smo obećali, klub je ponovo počeo da funkcioniše, počeli smo ponovo da radimo - kaže Kuljača.

Naveo je da je voda u bazenu bila, posle dugo vremena, 26,3 stepena, da je bazen bio otvoren i da su ljudi počeli da dolaze.

- Sad smo ponovo stali. Mi imamo mazuta, sve potrebne elemente da počnemo da radimo samo nam treba struja - naveo je Kuljača i dodao da je temperatura vode sada 21 i 22 stepena i da će biti potrebno mnogo više mazuta da se opet voda zagreje.

#Ivana Tomić Ilić

#Voždovac