AKTUELNO

Počev od novembra 2020. godine cena odvoženja smeća za domaćinstva će iznositi 6,60 dinara neto, po metru kvadratnom stambenog prostora, u odnosu na dosadašnjih 5,64 dinara.

Povećanje cene od nepunih 1,00 dinar po metru kvadratnom praktično znači da će cena usluge odvoženja smeća za, na primer, stan od 50 metara kvadratnih, na teritoriji deset beogradskih opština koje su u nadležnosti JKP „Gradska čistoća“, biti uvećana za 48 dinara. 

Korekcije u cenovniku JKP „Gradska čistoća“, neophodne su da bi se cena pružanja usluga odvoženja smeća uskladila sa indeksom rasta cena na malo i inflacije. Reč je o minimalnom povećanju cene, uprkos činjenici povećanja troškova u smislu rezervnih delova i usluga održavanja sredstava za rad i mehanizacije, povećanja inteziteta i obima rada na sakupljanju i odvoženju otpada s obzirom da je Beograd grad koji neprestano raste i širi se.

„Pored pružanja kvalitetne usluge odvoženja smeća, veoma vodimo računa o standardu i budžetu naših sugrađana. Značajnija korekcija cena izvršena je čak pre pet godina, a ove smo napravili minimalnu promenu. S obzirom da je neminovno da se cene naših usluga usklađuju sa rastom cena na malo i inflacije, odlučili smo da postepeno vršimo minimalne korekcije kako ne bi preopteretili budžet sugrađana“ izjavio je Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća“.

Usluga odvoženja smeća je i dalje najjeftinija komunalna usluga koju građani plaćaju putem sistema objedinjene naplate “Infostana”, a od izuzetnog je značaja za funkcionisanje grada. Takođe, cene usluga JKP „Gradska čistoća“ su ubedljivo najniže u regionu, ali bez obzira na to stalno se radi na unapređenju procesa rada i uvođenju savremene mehanizacije

#Gradska čistoća