AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa novoizabranim rukovodstvom opštine Lazarevac o budućoj saradnji i planiranim projektima koje finansira opština, ali i onima koje je podržala država.

Prema rečima Stefanovića, nova zgrada vatrogasno-spasilačke čete, porodilište i infrastrukturni projekti koji su urađeni u prethodnim godinama pokazali su da država brine o ovoj opštini i drago mi je da vidim da Lazarevac napreduje.

"Danas smo razgovarali o konkretnim projektima čija realizacija predstoji, počev od izgradnje nove policijske stanice, priključka na auto-put do nove vodovodne mreže", rekao je Stefanović.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

On je istakao da će država nastaviti da brine o svim opštinama u Srbiji, ali da je važno da, kao u Lazarevcu, ljudi koji vode opštinu nisu lenji i da im nije teško da obiđu svako naselje, razgovaraju sa građanima i utvrde šta su prioriteti za rešavanje.Posebno jeistakao dobru saradnju Vlade Republike Srbije, pre svega Ministarstva unutrašnjih poslova, i opštine Lazarevac.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

"Ove godine smo u Lazarevcu otvorili potpuno novu vatrogasnu stanicu, a jedna od tema današnjeg sastanka bila je i izgradnja nove policijske stanice, jer nam je bezbednost građana Lazarevca na prvom mestu", istakao je Stefanović.Dodao je da je važno da planirani projekti utiču na poboljšanje kvaliteta života svih meštana u opštini Lazarevac.Predsednik te opštine Bojan Stević zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru Stefanoviću i Vladi, kao i Gradu Beogradu, na podršci opštini kroz projekte.

On je najavio je da je za iduću godinu planirano rešavanje pitanja vodosnadbevanja, kao i da će u narednom periodu početi izgradnja priključka na auto-put "Miloš Veliki" u Županjcu i izgradnja auto-puta "Vožd Karađorđe", što, kako je ocenio, mnogo znači za ekonomiju te opštine.

"Pozicioniraćemo se strateški između dva koridora, a od većih projekata planirani su izmeštanje autobuske stanice, kao i izgradnja kanalizacione i toplifikacione mreže u MZ Veliki Crljeni", rekao je Stević napominjući da će realizacija planiranih projekata za narednu godinu zavisiti od situacije sa virusom korona.

#Nebojša Stefanović